Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Slávnostné odhalenie a požehnanie pamätnej tabule.

Dátum: 11.06.2022
Autor: EWORKS.sk
Slávnostné odhalenie a požehnanie pamätnej tabule.

Slávnostné odhalenie a požehnanie pamätnej tabule.

V nedeľu dňa 12. júna 2022 po svätej omší o 10.00 hod. sa uskutoční slávnostné odhalenie a požehnanie pamätnej tabule Mons. Michalovi Buzalkovi na priečelí kostola.

Sv. omšu bude celebrovať ThDr. Peter Slepčan PhD., farár katedrály sv. Martina v Bratislave a postulátor v kauze blahorečenia Mons. Michala Buzalku.

Po slávnostnom odhalení a požehnaní pamätnej tabule vystúpi s príhovorom k pôsobeniu Mons. Michala Buzalku na Skýcove aj starosta obce Skýcov.

Mons. Michal Buzalka pôsobil vo farnosti Skýcov ako kňaz v rokoch 1911 - 1920 a počas svojho pôsobenia si veľmi obľúbil Skýcov a jej obyvateľov.

Po tom, ako dostal správu o vypálení Skýcov v marci 1945 vyriekol tieto slova:

"Veľmi smutnú správu som dostal z Topoľčian. Vdp. farár Anton Richter mi píše, že moja bývala farnosť Skýcov už neexistuje. Nemecké vojsko obyvateľstvo odviedlo do okolia Bojnej a celú dedinu vypálilo. Veľmi sa sa zarmútil nad osudom týchto nevinných ľudí. Nech sa stane Božia vôľa! Však ich Pán Boh neopustí."

Po slávnostnom akte bude nasledovať malé pohostenie, ktoré bude spríjemňovať DH Skýcovanka.

 

Tešíme sa na Vašu účasť.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.