Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zmena cestovného poriadku na trase Skýcov - Zlaté Moravce a späť.

Dátum: 16.03.2022
Autor: EWORKS.sk
Zmena cestovného poriadku na trase Skýcov - Zlaté Moravce a späť.

Zmena

Viacero našich spoluobčanov sa na nás obrátilo so žiadosťou o riešenie situácie s autobusovými spojmi, ktorá vznikne v dôsledku zrušenia všetkých autobusových spojov Trenčianskeho samosprávneho kraja na trase Partizánske - Levice od 1. apríla 2022.

Listom a ja telefonicky som sa obrátil na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Milana Belicu, ktorý sa osobne zasadil o riešenie tejto zložitej situácie. Pánovi predsedovi som vysvetlil, že v dôsledku zrušenia spojov TSK vzniknú na trase Skýcov - Zlaté Moravce aj 3 hodinové rozostupy a naši občania budú mať problém sa dostať do práce a z práce, resp. nestihnú prípoj na autobusy napr. do Nitry.
Dnes popoludní sme dostali informáciu z Arrivy o doplnení spojov na trase Zlaté Moravce - Skýcov od 1. apríla 2022.
Upozorňujeme, že niektoré spoje sa podarilo vyriešiť len prestupom v Topoľčiankach. Niektoré spojenia sú urobené na prestup, k tomu sme museli prispôsobiť aj niektoré spoje na linke 407403 Zlaté Moravce - Hostie. Pri prestupe budú platiť cestujúci rovnakú cenu za cestovný lístok, ako na priamom spoji, ale iba pri platbe čipovou kartou. Pri platbe v hotovosti to technicky nie je možné zabezpečiť.
Napríklad:

Základné cestovné z čipovej karty na trase Zlaté Moravce – Skýcov je 1,04 €, pri prestupe si kúpi cestujúci lístok na prvom spoji do Topoľčianok, Centrum za 0,68 €, na prestupovom spoji si zakúpi CL z Topoľčianok,Centrum do Skýcova, strojček automaticky vytlačí lístok v cene 0,36 € s označením „Prestup“. (základné cestovné z čipovej karty na trase Topoľčianky, Centrum – Skýcov je 0,90€).
Ďakujeme Nitrianskemu samosprávnemu kraju za promptné riešenie tejto zložitej situácie.
Nový cestovným poriadok platný od 1. apríla 2022 nájdete tu https://www.facebook.com/skycov/photos/pcb.5116922791680062/5116918885013786

S úctou Tomáš Kolembus

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.