Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Milí naši jubilanti

Dátum: 12.10.2020
Autor: EWORKS.sk
Milí naši jubilanti

Milí naši jubilanti

Kvôli bezpečnosti našich seniorov a na základe nariadenia hygienikov sa Obec Skýcov rozhodla zrušiť tohtoročné posedenie s Jubilantmi.

 

Milí naši jubilanti!

Každoročne v mesiaci októbri, keď príroda naberá krásu jesene, prejavujeme aj my svoju pozornosť a úctu tým skôr narodeným, ktorých vlasy sú postriebrené šedinami a konanie obohatené veľkými životnými múdrosťami.

„Nič nie je rýchlejšie ako roky,“ povedal Ovídius. Utekajú cvalom. Pribúdajúce roky však nie sú dôvodom na nostalgiu. V každodennom zhone možno často máte pocit, že Vám Vaši najbližší, susedia a ostatní, s ktorými prichádzate do styku nepreukazujú dostatok lásky a úcty. Často si povzdychnete, „nikto nás nemá rád, nikto si nás nevšíma, sme iba na obtiaž.“

Preto je potrebné sa navzájom stretávať a prejaviť si úctu, priateľstvo a spolupatričnosť. Pospomínať na dni mladosti a tešiť sa z dosiahnutého. Človek potrebuje mať pri sebe ľudí, ktorí mu rozumejú a nájdu si čas na rozhovor.

Mať život rád. To je tá správna životná filozofia. Silu zastaviť čas, nemá žiaľ nikto z nás. Myšlienkami, spomienkami, či spevom sa však dokážeme vrátiť o niekoľko rokov späť.

No nesmieme zabúdať i na čaro terajšieho života, na to, že nerozhoduje len vek, ktorý sa dá vyčítať každému z tváre, ale hlavne duševná pohoda.

Prajem Vám teda, aby ste i naďalej mali radi život, tešili sa z každodenných radostí, zo svojich blízkych, ich úspechov, zo stretnutia s priateľmi, z krásneho dňa, z úsmevu, zo všetkých tých maličkostí, ktoré robia život krajším.

 

Milí naši jubilanti!

V mene svojom, ZPOZ i  všetkých obyvateľom obce Skýcov, Vám úprimne blahoželám k okrúhlym narodeninám, ktorých sa dožívate v tomto roku.

Mgr. Tomáš Kolembus

starosta obce Skýcov

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.