Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

List občanom ohľadne parkovania na miestnych komunikáciach

Dátum: 10.10.2016
Autor: EWORKS.sk
List občanom ohľadne parkovania na miestnych komunikáciach

List občanom ohľadne parkovania na miestnych komunikáciach

Vážení spoluobčania,

 

v predchádzajúcich dňoch sa konali stretnutia starostu obce, poslancov OZ a občanov bývajúcich na uliciach, kde parkovanie áut na miestnych komunikáciách spôsobuje najväčšie problémy.

Na týchto stretnutiach bolo dohodnuté, že osobné motorové vozidlá nebudú parkovať na miestnych komunikáciách, ale vo vlastných dvoroch, na mostoch (mimo asfaltovej plochy) tak, aby neobmedzovali plynulosť premávky na miestnych komunikáciách. Občania z ulice Partizánska môžu na parkovanie využívať aj upravené verejné priestranstvo pri SKYDENTE a občania z ulice Družstevná môžu na parkovanie využívať plochu pri družstevnej bytovke.

Na zlý prejazd niektorými časťami obce sú na obecný úrad neustále podávané sťažnosti hlavne od pracovníkov, ktorí vyvážajú komunálny odpad, v zimnom období pracovníkov údržby miestnych komunikácií, ale aj niektorých z Vás, občanov. Žijeme a bývame na dedine a každý má možnosť parkovať vo vlastnom dvore, prípadne na moste k svojmu rodinnému domu.

Zároveň Vás chcem informovať, že nezákonné parkovanie na chodníkoch vedľa hlavnej cesty, s ktorým máme tiež problémy, bude priebežne riešené s Policajným zborom SR.

Celodenné parkovanie áut na miestnych komunikáciách je problém, ktorý sa netýka len našej obce, ale je to problém celého Slovenska. My sme sa rozhodli tento problém riešiť priamo s Vami občanmi, lebo vy máte v rukách kľúč k jeho riešeniu.

Zostáva mi veriť, že tento problém pochopíte a podniknete kroky k náprave.

Zároveň chcem poďakovať tým vodičom, ktorí berú ohľad aj na ostatných občanov, nie len na seba a parkujú svoje autá tak, aby nebránili riadnemu užívaniu miestnych komunikácií.

Ďakujem za pochopenie.

Mgr. Tomáš Kolembus

starosta obce Skýcov

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.