Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Október - mesiac úcty k starším

GALÉRIA
Dátum: 17.10.2022
Autor: Obec Skýcov
Október - mesiac úcty k starším

Október - mesiac úcty k starším

Vážení jubilanti, milí hostia !

     Srdečne Vás vítam v spoločenskej sále kultúrneho domu na podujatí, ktorým chceme pozdraviť pri príležitosti „Mesiaca úcty k starším,“ všetkých jubilantov našej obce, ktorí sa v tomto roku dožívajú  60,  70,  80,  85,  90  rokov  a  starších.

     Každoročne v mesiaci októbri, keď príroda naberá krásu jesene, prejavujeme aj my svoju pozornosť a úctu tým skôr narodeným, ktorých vlasy sú postriebrené šedinami a konanie obohatené  veľkými   životnými   múdrosťami.

     „Nič nie je rýchlejšie ako roky,“ povedal Ovídius. Utekajú cvalom. Pribúdajúce roky však nie sú dôvodom na nostalgiu. V každodennom zhone možno často máte pocit, že Vám Vaši najbližší, susedia a ostatní, s ktorými prichádzate do styku nepreukazujú dostatok lásky a úcty. Často si povzdychnete, „nikto nás  nemá  rád, nikto  si  nás  nevšíma,  sme  iba  na  obtiaž.“

     Preto je potrebné sa navzájom stretávať a prejaviť si úctu, priateľstvo a spolupatričnosť. Pospomínať na dni mladosti a tešiť sa z dosiahnutého. Človek potrebuje mať pri sebe ľudí, ktorí mu rozumejú  a nájdu  si  čas  na  rozhovor.

    Mať život rád. To je tá správna životná filozofia. Silu zastaviť čas, nemá žiaľ nikto z nás. Myšlienkami, spomienkami, či spevom sa však dokážeme vrátiť o niekoľko rokov späť.

     No nesmieme zabúdať i na čaro terajšieho života, na to, že nerozhoduje len vek, ktorý sa dá vyčítať každému z tváre, ale hlavne duševná pohoda.

     Verím, že dnešný deň Vám prostredníctvom programu, ktorý pre Vás pripravili deti MŠ, ZŠ, školského klubu detí  a spevácky súbor Vápenkár priniesol okamihy pohody, aj za hrsť spomienok na mladosť.

     Prajem Vám teda, aby ste i naďalej mali radi život, tešili sa z každodenných radostí, zo svojich blízkych, ich úspechov, zo stretnutia s priateľmi, z krásneho dňa, z úsmevu, zo všetkých tých maličkostí, ktoré robia život krajším.

Milí naši jubilanti !

     V mene svojom, ZPOZ i  všetkých obyvateľom obce Skýcov, Vám úprimne blahoželám k okrúhlym narodeninám, ktorých sa dožívate v tomto roku.

     Ďakujem Vám, že ste prijali naše pozvanie a strávili s nami tieto pekné chvíle a želám si, aby sme sa v zdraví stretli pri podobných  príležitostiach  ešte  veľakrát.

S úctou Tomáš Kolembus, starosta obce Skýcov

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.