Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Karol Šedivý ml.

Šedivý ml. víťazne na Autoslide

 

Už tradične sa prvú januárovú sobotu uskutočnil v Žarnovici Autoslide. Bol to už 5. ročník tejto zaujímavej akcie. Nadšenci motošportu si opäť prišli na svoje. Našu dedinu už tradične zastupovali dvaja Karolovia. Tento rok sa viac darilo juniorovi.Bohužiaľ som sa tejto akcie nezúčastnil, tak mam len sporstredkované informácie. Karol Šedivý ml. skončil v Divizii Juniori 4x2 prvý pred Martinom Krajčím.

 

Fotogaléria z Autoslide 2009

Juniori Divizia 4x2
1. Karol Šedivý ml. SK Seat Ibiza
2. Martin Krajči SK Škoda Fabia
3. Henrich Marko SK

 

Karolovi Šedivému st. sa tento rok až tak "nedarilo". Sme zvyknutí len na víťazstvá, to bude asi tým :))) Vo svojej divízii skončil na druhom mieste za Tomášom Hurtom z Českej republiky. Počul som, že Karol mal nejaké problémy s autom...

Divízia 4x2
1. Tomáš Hurt CZ Citroen
2. Karol Šedivý SK Seat Ibiza
3. Patrik Tužinský SK VW Golf

V najbližšom čase pridáme aj fotogalériu z Autoslidu. Zdroj: www.autoslide.sk

 

phoca_thumb_l_AutoSlide2009

 

 

Šampión Karol

 

Karol Šedivý junior si po roku zopakoval triumf na majstrovstvách Slovenska v divízii D9. Na stupne víťazov vystúpil v každých pretekoch, na ktorých štartoval. Keď som tak čítal tento článok v dnešných Nitrianských novinách, tak som si uvedomil, že to už berieme ako samozrejmosť, jeho víťazstvo. Ale všetku tu robotu, ktorú musí on a jeho tím vykonať počas roka, tu si až tak neuvedomujeme. Chcem sa poďakovať za obec Skýcov mame Ivane, celému tímu a nakoniec samotnému Karolovi za vynikajúcu reprezentáciu našej obce. A slová, ktoré som vyriekol na predstavovaní kandiátov na starostu platia na 100 %. Táto obec ta bude podporovať, ako to len bude možné. Samozrejme v rámci svojích možností. A o rok čakáme ďalší titul :)

 

Slovenský šampionát v autokrose sa v roku 2010 skladal z ôsmich pretekov. Karol Šedivý si majstrovský titul zaistil už v predstihu v auguste, keď triumfoval v maďarskom Túrkéve. O týždeň neskôr do Nagydobosu už potom cestovať nemusel a v októbrovej rozlúčke so sezónou si v Oslanoch vyjazdil tretie miesto. Rodák zo Skýcova nazbieral za celú sezónu 115 bodov, veľavravný je aj odstup od jeho prenasledovateľov - druhý Adámik mal 79 bodov a tretí Mišenka 69 bodov. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa konalo v nitrianskom PKO na tradičnom Večeri majstrov volantu 2010, 16-ročný Karol si domov odnášal ďalší pohár za víťazstvo. Aj ním opäť oživil pamiatku na svojho tatka, ktorý bol sedemnásobným majstrom Slovenska. Keď sa kráľ slovenského autokrosu díva z nebíčka, na syna može byť pyšny. 

                                                                                                                                           Zdroj: Nitrianské noviny

Sezóna 2010:

Veľké Uherce             - 3. miesto

Přerov                          - 1. miesto

Môlča                           - 1. miesto

Oslany                         - 1. miesto

Poříči nad Sázavou   - 1. miesto

Túrkeve (Maď.)           - 1. miesto

Nagydobos (Maď.)    - neštartoval

Oslany                         - 3. miesto  

 

 

phoca_thumb_l_Karol_Šedivý