Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Skýcove na Košariskách bolo po roku opäť rušno

GALÉRIA
Dátum: 09.05.2023
Autor: Obec Skýcov
V Skýcove na Košariskách bolo po roku opäť rušno

V Skýcove na Košariskách bolo po roku opäť rušno.

Motocorss club Skýcov ako jediný z tradičných organizátorov privítal v Skýcove až 285 štartujúcich pretekárov. V areáli na Košariskách v dňoch 22. - 23. apríla 2023 to bolo druhé podujatie seriálu v roku 2023 a zároveň prvý medzinárodný Country Cross.
 
Členovia klubu zabrali na plné obrátky a pre pretekárov pripravili 12 km okruh. Už v piatok sa začalo technické preberanie motoriek a poobede sa začalo aj zo zavlažovaním trate. Polievanie trati mali na starosť DHZ Topoľčianky a DHZ Sľažany. Všetko bolo po technickej stránke pripravené, a tak v sobotu od 10.00 hod. mohli byť odštartované prvé kategórie. Po prvom dni sa po dojazde jazdcov začalo s čiastočnou úpravou trate, preznačili sa smery a nakropila sa trať na nedeľu. Počasie prialo aj druhý súťažný deň. Počas oboch dní prišlo jazdcov povzbudiť približne 1500 divákov.
 
Krásne súboje na trati zvládol výborne náš Rally dakar jazdec Štefan Svitko.
 
Nenechali sa zahanbiť ani naši jazdci, ktorí si v jednotlivých kategóriách vybojovali tieto miesta: Erika Gaherová získala 2. miesto, Marián Matejov si vybojoval 3. miesto, Rudolf Siklienka získal 2. miesto, Erik Siklienka a Anton Fides získali 13. miesto. Všetkým srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu.
 
Organizácia a usporiadatelia sa vyznamenali, pretože podujatie pochválili nielen členovia Slovenskej motocyklovej federácie, ale aj jazdci. Obrovské „ďakujem“ patrí prezidentovi Motocross clubu Mariánovi Bernátovi. Zároveň vyslovujeme poďakovanie všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli pri organizácii podujatia, zdravotnej službe, sponzorom, Združeniu urbárnikov Skýcov, organizačným zložkám, personálu v bufetoch, traťovým komisárom a všetkým ktorí, či už materiálne, technicky alebo finančne podporili toto podujatie v Skýcove. Poďakovanie patrí aj obecnému zastupiteľstvu a starostovi obce Skýcov Mgr. Tomášovi Kolembusovi.
 
Marián Miškov viceprezident Motocross Clubu Skýcov

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.