Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Krásny víkend na Košariskách !!!

Dátum: 29.04.2022
Autor: EWORKS.sk
Krásny víkend na Košariskách !!!

Motocrossový areál Skýcov - Košariská

Po troch rokoch sa opäť do Motocrossového areálu Skýcov - Košariská vrátil zvuk motoriek.


Členovia Motocross Clubu Skýcov, aj za pomoci Petra Michaliska, firmy Vion a.s. ako i ďalších sponzorov pripravili za necelé dva mesiace všetko na úvodné podujatie Medzinárodných majstrovstiev SR v Country Crosse.


23. a 24. apríla 2022 si cestu na Skýcov našlo 248 pretekárov nielen zo Slovenska, ale i z Česka a Poľska.


Podľa nových pravidiel sa Country Cross jazdí na 3 štarty a prvé začali v sobotu o 10.00, 12.15 a 14.30 hod. V nedeľu sa štartovalo o hodinu skôr. Usporiadatelia tak mali od skorého rána dosť času pokropiť celú trať vodou. O zalievanie trate sa postarali DHZ Sľažany a Topoľčianky.

V sobotu navštívil motocrossový areál vdp. Ladislav Kováč správca farnosti Skýcov , ktorý nám po polnoci "vybavil" dvojhodinový dážď a tak v nedeľu už na 10 km okruh nebolo potrebné zalievať. Jazdci si tak ráno užili aj trošku blata.


Napriek pár menším zraneniam bolo všetko poriadku, veď celý pretek mali pod kontrolou zdravotné zabezpečenie ATV Rescue System so sanitkami, terénnym vozidlom a štvorkolkami.

Pandemické opatrenia nedovolili odovzdať minulý rok jazdcom hodnotenia, tak bolo v sobotu súčasťou podujatia aj vyhlásenie výsledkov sezóny 2021.


Fanúšikovia motorizmu si na trati mohli vychutnať jazdcov na skokoch, kameňoch, výjazdoch, ale ja na extréme. Všetci diváci sa mohli občerstviť v bufetoch s gulášom, cigánskou, klobáskami či hot-dogmi. Deti si prišli na svoje cukrovou vatou, trdelníkmi, praclíkmi, alebo sladkou kukuricou. Deti mali v nedeľu cukrovú vatu a kinder vajíčka zdarma a tie, ktoré vydržali do konca podujatia, po vyhlásení výsledkov dostali šálku a magnetku s logom podujatia na pamiatku.


Domáci jazdci opäť nesklamali a počas oboch súťažných dní si vybojovali tieto miesta:

 


Andrej Šedivý - 1. miesto v triede Hobby E2

Erika Gaherová - 2. miesto v kategórií ženy

Rudolf Siklienka - 1. miesto v triede SP E2

Patrik Pauček - 4. miesto v kadetoch

Marián Matejov - 5. miesto v MM SR E3

Erik Siklienka - 17.miesto v kategórií SP E3

Anton Fides - 12. miesto si v Hobby E1

Martin Nipča - 7. miesto v triede Hobby E3


V mene Motocross Clubu Skýcov ďakujeme všetkým naším jazdcom za vzornú reprezentáciu.

V súťaži tímov bol najlepší Slovnaft Rally Team aj s tradičným účastníkom Ralley Dakar Štefan Svitkom, ktorý po vyhlásení výsledkov potešil svojich fanúšikov autogramiádou a krásnymi fotkami na pamiatku.


Prezident Motocross Clubu Marián Bernát vyslovuje poďakovanie všetkým sponzorom, členom klubu, traťovým komisárom, pomocníkom v bufetoch i všetkým, ktorí prispeli k výborne zvládnutému podujatiu, začo poďakovali aj členovia zo Slovenskej motocyklovej federácie.


Osobitné poďakovanie patrí aj starostovi obce Skýcov Mgr. Tomášovi Kolembusovi, Viliamovi Matejovi a Združeniu urbárnikov pozemkového spoločenstva obce Skýcov, firme Agrok s.r.o., Romanovi Ďuračkovi - Autocentrum Pezinok, firme Rechtys s.r.o. a všetkým ktorí sa pričinili o krásne podujatie motoristického športu v Skýcove po dlhšej ťažkej dobe, na ktoré sme patrične hrdí.

 


Marián Miškov - viceprezident Motocross Clubu Skýcov

 


Viac informácií nájdete na:https://www.motocrossclubskycov.sk/?fbclid=IwAR3xFBEh8OW1eNwxlVyxnC_Q93l2JOjKDu362hYiJKsRnHteUx_Odx21MXw

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.