Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

34. ročník Náučného partizánskeho chodníka Zlatno - Skýcov

GALÉRIA
Dátum: 22.08.2022
Autor: Obec Skýcov
34. ročník Náučného partizánskeho chodníka Zlatno - Skýcov

34. ročník Náučného partizánskeho chodníka Zlatno - Skýcov

V sobotu dňa 20. augusta 2022 sa uskutočnil už 34. ročník Náučného partizánskeho chodníka Zlatno - Skýcov. Chodník sa konal pri príležitosti 78. výročia Slovenského národného povstania. Tento rok sa išlo zo Zlatna na Skýcov. Ráno o ôsmej hodine sme položili vence pri pamätníku SNP v obci Zlatno.

Pietneho aktu sa zúčastnili predseda strany Hlas-SD a poslanec NR SR Peter Pellegrini, poslanci NR SR Marián Kéry, Peter Kmec a Erik Tomáš, predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica, zástupca ministerstva obrany SR - generálny riaditeľ sekcie ľudských zdrojov Martin Jakal.

S prejavmi vystúpili predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica a predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko.

Po oficiálnej časti na Zlatne sa účastníci vydali na pochod. Nechýbala ani zastávka na Stratenom vrchu, kde býva už tradične pripravené malé občerstvenie.

Oficiálna časť osláv na Skýcove začala o 14.00 hod. kladením vencov k pamätníku SNP. Program sme museli kvôli intenzívnemu dažďu mierne upraviť. Na úvod vystúpil starosta obce Skýcov Tomáš Kolembus a privítal vzácnych hostí.

Pietneho aktu sa zúčastnili predseda strany Hlas-SD a poslanec NR SR Peter Pellegrini, poslanci NR SR Marián Kéry, Peter Kmec a Erik Tomáš, predseda NSK Milan Belica, zástupca ministerstva obrany SR - generálny riaditeľ sekcie ľudských zdrojov Martin Jakal a zástupca Ruskej federácie Alexej Evplov.

Prítomných pozdravil predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini, ktorý vo svojom prejav zdôraznil silný odkaz Slovenského národného povstania a aby sme na hrôzy vojny nikdy nezabudli. Na záver svojho prejavu symbolicky poznamenal citujem: "napriek tomu, že dnes prší, to nevadí, po daždi vždy vyjde slnko".

Už tradične sa na záver pochodu vyhodnocuje najmladší, najstarší a najvzdialenejší účastník. Po odovzdaní pamätných predmetov sme ukončili oficiálnu časť programu pri pamätníku SNP.

Účastníci pochodu sa pobrali na futbalové ihrisko na ďalší program, ktorý začal o 15.00 hod. Bohužiaľ kvôli zlým poveternostným podmienkam nebol možný zoskok parašutistov. O program sa postarali Dychová hudba Skýcovanka a Klub vojenskej histórie Pressburg.

Aj tento rok boli pozvaní najvyšší predstavitelia štátu - prezidentka SR, predseda vlády SR, predseda NR SR, ministri vlády SR, ale bohužiaľ sa pochodu ani tento rok nikto z nich nezúčastnil. Musím však povedať, že chcel prísť minister hospodárstva Richard Sulík, ale nakoniec sa mi osobne ospravedlnil.

Verím, že ste si všetci prišli na svoje, snažili sme sa. Chcel by som poďakovať ľuďom, ktorí nám pomohli s organizačným zabezpečním 34. ročníka NPCH a verím, že sa stretneme znovu o rok na 35. ročníku NPCH Zlatno - Skýcov.

S úctou Tomáš Kolembus, starosta obce Skýcov

 

PODUJATIE BOLO REALIZOVANÉ S FINANČNOU PODPOROU NITRIANSKEHO SAMOSPRÁVNEHO KRAJA.

Farebny_erb-text_vertikalne

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.