Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Knižnica


Obecná knižnica Skýcov ma zaujímavú históriu. V minulosti bola umiestnená v priestoroch kultúrneho domu na poschodí, potom boli tieto priestory využívane pre potreby klubu dôchodcov a v súčasnosti sa v týchto priestoroch nachádza múzeum.

Knihy boli dva roky uskladnené v sklade na Obecnom úrade v Skýcove. Spoločným projektom ZŠ Skýcov ,OZ Nebojsa a OcÚ Skýcov sme vybudovali za výdatnej pomoci žiakov školy priestory pre Obecnú knižnicu v budove ZŠ Skýcov. Bolo potrebné premiestniť drevenú priečku, vybetónovať podlahu, urobiť izoláciu, zapojiť eletrinu a vymaľovať priestory. Knižnicu sme zariadili starším nábytkom, s kvetmi a osvetlením, takže vyzerá ako izba s knihami. Potom bolo potrebné preniesť všetkých 3700 kníh a nanovo ich pretriediť a zaevidovať. Túto mravenčiu prácu zodpovedne zrealizovali knihovníčky Mgr.Helena Juríková a Mgr. Eva Zvolenská.

Naša knižnica sa zapojila do viacerých projektov, vďaka ktorým sme získali finančné dotácie na nákup nových publikácii a taktiež knižničného nábytku.V súčasnosti má knižnica 4092 titulov, 140 čitateľov a v tomto roku už vyše 600 výpožičiek. Ostáva len dúfať, že do Obecnej knižnice Skýcov si nájde cestu viac čitaťeľov.

Knižnica je otvorená každú stredu v čase 15.00 - 17.00 hodiny.